501 Semifinaali

◄ takaisin

SEMIFINAALIAIKA JA -PAIKKA

Keskiviikko  31.01.2018    klo 8 – 16     

Riveria

Peltolankatu 4,  E-talo 1 krs
80220 Joensuu
www.pkky.fi
www.taitaja2018.fi

Semifinaalikoordinaattori

Mika Kaari, puh. 050 460 41 41, mika.kaari@pkky.fi

 

Kondiittorilajin semifinaalitehtävien rakenne ja tehtävämoduulien keskeiset sisällöt

 

Kilpailutehtävät perustuvat ammatillisen perustutkinnon valtakunnallisen tutkintojen perusteiden kiitettävään (K3) tasoon. Kondiittorilajin tehtävässä arvioidaan kilpailijoiden osaamista kondiittorin käden taitojen ja työprosessien hallintaa sekä raaka-aineiden käyttöä ja hallintaa. Tehtävissä painottuvat työprosessien ja menetelmien hallinta, valmistettavien tuotteiden tasalaatuisuus, määrä ja koko annettujen ohjeiden mukaisesti, hygieeninen työskentely, yrittäjyys, kestävä kehitys, työhyvinvointi ja työturvallisuus.

 

Kilpailuaamun infossa käydään läpi semifinaalitehtävät sekä arviointi. Kilpailutehtävissä mahdolliset muutokset ilmoitetaan ennen kilpailujen alkamista.

 

Kaikkien tuotteiden on oltava syötäviä. Oppilaitoksella on varattu kaikki raaka-aineet kilpailutöiden valmistukseen.

 

Kondiittorilajin semifinaalitehtävä

 

  1. Kakkujen valmistus

Valmista mallin mukaisesti kaksi (2) kakkua.

Valmistusohje annetaan kilpailupaikalla

Kakut koristellaan ja viimeistellään annetun ohjeen mukaisesti.

Raaka-aineet ovat kilpailupaikalla. (maksimipisteet 34 pistettä)

 

 

  1. Leivosten valmistus

Valmista masariini leivoksia 20 kpl. Tuote tulee valmistaa alusta asti kilpailupaikalla. (Valmiin murotaikinan ja masariinimassan käyttö kielletty). Tuotteen valmistukseen tarvittavat raaka-aineet ovat kilpailupaikalla. Kuorruttamiseen käytössäsi on Finnbakelsin Pomadajauhe. Kilpailupaikalla on varattuna kertakäyttöisiä Finnbakelsin toimittamia masariinileivoskapseleita. Leivosten valmistus muihin formuihin on kielletty. Reseptinä voit halutessasi käyttää liitteenä olevaa ohjetta tai voit myös käyttää omaa ohjettasi. (maksimipisteet 33 pistettä).

  1. Pikkuleipien valmistus

Valmista pursotettuja pikkuleipiä kolmea (3) erilaista. Massaa tulee valmistaa 1500g, josta valmistetaan kaksi mallinmukaista pikkuleipää (500g/malli) ja yksi vapaavalintainen (500g). Vapaavalintaista pikkuleipämassaa voit maustaa haluamallasi tavalla. Reseptinä voit halutessasi käyttää liitteenä olevaa ohjetta tai voit myös käyttää omaa ohjettasi. (maksimipisteet 33 pistettä)

 

 

KILPAILUAIKATAULU

(aikataulumuutokset ovat mahdollisia)

 

Kilpailupaikalle (Riveria) on mahdollista tulla vasta kilpailupäivän aamuna klo 7 alkaen.

7:00 – 7:45  Kilpailijoiden ja kilpailuhuoltajien vastaanotto, Ilmoittautuminen

Kilpailutiloihin tutustuminen (assistentit opastavat koneiden ja laitteiden käytössä)

Aamukahvia tarjolla

8:00                                    Kilpailuinfo (kilpailuhuoltajat mukana kuulemassa)

8:30 – 11:30                      Kilpailuaika

11:30 – 12:15                   Ruokailu

12:15 – 15:15                   Kilpailuaika

15:30                                  Tuomaripalaute

 

KILPAILUTEHTÄVÄ JA ARVIOINTIPERUSTEET

Kuvaus kilpailutehtävästä ja yleiset arviointiperusteet on julkaistu verkossa Taitaja2018.fi > Lajit > [501 Kondiittori] > Semifinaali viimeistään neljä viikkoa ennen kilpailujen alkua.

Päätuomari avaa varsinaisen kilpailutehtävän ja tarkemmat arviointiperusteet aamun
yleisinfossa.

Esimerkkitehtäviä löytyy seuraaavan linkin kautta Suomeksi ja Ruotsiksi.

https://www.dropbox.com/sh/nr55ckfsp9qi6jf/AACqQHPeVpM0X8bTO9dsBidha/Taitaja/501%20KONDIITTORI?dl=0

 

https://www.dropbox.com/sh/nr55ckfsp9qi6jf/AAC9WAYM8XSXBH8bNarIP7GKa/M%C3%A4stare/501%20KONDITOR?dl=0

 

MITÄ KILPAILIJA TUO TULLESSAAN

  • Pöytämallinen yleiskone
  • Tarvitsemasi pientyövälineet tuotteiden valmistukseen
  • Työvaatteet, kengät, muistiinpanovälineet ja laskin sekä iso pussillinen reipasta mieltä.

 

Kilpailijalla varataan työskentelypiste. Kilpailupaikalla 4 kaulauskonetta, 4 pinnavaunu-uunia,  1 arinauuni (kolmen tason, johon mahtuu neljä peltiä/taso), tiskikoneet, pientyövälineitä ja raaka-aineita.

 

Tutustu huolellisesti verkossa Taitaja2018.fi > Lajit > 501 Kondiittori > Semifinaali olevaan kuvaukseen.
Kysy valmentajaltasi tai semifinaalijärjestäjältä lisätietoja, jos jokin asia kilpailuissa askarruttaa sinua.

 

 

 

 

Kilpailutehtävien arviointikriteerit

Kilpailutehtävien arviointi toteutetaan asteikolla 0-100p.

 

  1. Kakkujen valmistus max. 34 pistettä

Työprosessin hallinta                                                                                            9

Työmenetelmien hallinta                                                                                        10

Hygienia ja omavalvonta                                                                                       3

Työn perustana oleva tiedon hallinta                                                                  4

(mm. laatuvaatimukset, annetun aiheen noudattaminen)         

Elinikäisen oppimisen avaintaidot                                                                       3

(mm. työturvallisuus, työhyvinvointi, vuorovaikutus-

 ja ongelmaratkaisutaidot)

Kestävä kehitys                                                                                                       2

(Jätteenlajittelu, raaka-aineiden tehokas hyödyntäminen ja hävikin

minimointi.)

Yrittäjyys                                                                                                                  3

(mm. taloudellisuus, luovuus, tuotteen soveltuvuus tuotantoon)

 

  1. Leivosten valmistus max. 33 pistettä

 

Työprosessin hallinta                                                                                             9

Työmenetelmien hallinta                                                                                        10

Hygienia ja omavalvonta                                                                                       2

Työn perustana oleva tiedon hallinta                                                                  5

(mm. laatuvaatimukset, annetun ohjeen noudattaminen)         

Elinikäisen oppimisen avaintaidot                                                                       2

(mm. työturvallisuus, työhyvinvointi, vuorovaikutus-

ja ongelmaratkaisutaidot)

Kestävä kehitys                                                                                                      2

(Jätteenlajittelu, raaka-aineiden tehokas hyödyntäminen ja hävikin

minimointi.)

Yrittäjyys                                                                                                                   3

(mm. taloudellisuus, luovuus, tuotteen soveltuvuus tuotantoon)

 

  1. Pikkuleivät max. 33 pistettä

 

Työprosessin hallinta                                                                                      10

Työmenetelmien hallinta                                                                                 10

Hygienia ja omavalvonta                                                                                 2

Työn perustana oleva tiedon hallinta                                                            5

(mm. laatuvaatimukset, taloudellinen ja yritystoiminnan huomioon

ottava työskentely)   

Elinikäisen oppimisen avaintaidot                                                                 2

(mm. työturvallisuus, työhyvinvointi, vuorovaikutus-

ja ongelmaratkaisutaidot)

Kestävä kehitys                                                                                                2

(Jätteenlajittelu, raaka-aineiden tehokas hyödyntäminen ja hävikin

minimointi.)

Yrittäjyys                                                                                                            2

(mm.luovuus, tuotteen soveltuvuus tuotantoon)

 

Arvioinnissa käytettään CIS-järjestelmää.

 

Kilpailijoiden päättyessä tasapisteisiin, moduuleista saadut pisteet ratkaisevat kilpailijoiden sijoituksen, kyseisen järjestyksen mukaisesti:

  • Kakkujen valmistus
  • Leivosten valmistus
  • Pikkuleivät

 

Kilpailussa huomioitavaa

 

Kilpailussa jatkoon selvinneiden nimet julkaistaan semifinaalin jälkeen www.taitaja2018.fi sekä lähetetään sähköpostitse kaikille kilpailuun osallistuneiden huoltajille.