503

Cateringkokki, parikilpailu

Lusikkansa soppaan ovat työntäneet myös lajivastaava Annukka Halonen ja Ja Riitta-Liisa Rinnemäki Saskystä.

Kilpailijamäärä

Semifinaaliin voi osallistua 2 pari / oppilaitoksen toimipaikka.

Yleiskuvaus

Cateringkokki suunnittelee, valmistaa ja tarjoilee maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkailleen myös erityisruokavaliot huomioiden. Juhla- ja teemaruokailujen suunnittelu ja toteuttaminen kuuluvat alan ammattilaisen toimintaan.

Tuotteiden valmistamisessa otetaan huomioon hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta, ympäristönäkökohdat, työturvallisuus, omavalvonta sekä yhteistyö.

Kilpailutehtävät perustuvat hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnon perusteiden 1.8.2015 voimaan tulleiden kiitettävään tasoon (K3) painottuen cateringkokin tehtäviin.

Semifinaali- ja finaalitehtävät pohjautuvat seuraaviin tutkinnon osiin:

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus
  • Kahvilapalvelut
  • Palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot
  • Pikaruokapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Huippuosaajana toiminen

Osaamisvaatimukset

Menestyvä cateringkokkikilpailija:

  • osaa tehdä työsuunnitelman
  • osaa valmistaa hyvää ruokaa hygieenisesti, taloudellisesti, työturvallisesti ja ravitsemussuosituksia soveltaen
  • osaa laittaa ruokaa tarjolle kohderyhmä huomioiden sekä esitellä tuotteet asiakkaalle
  • osaa eri ruoanvalmistustekniikat
  • osaa käsitellä ja käyttää eri jalostusasteella olevia elintarvikkeita
  • osaa ammatillisen toisen kotimaisen kielen ja englanninkielen perustaidot
  • osaa toimia yhteistyössä muiden kanssa
  • toteuttaa kestävän kehityksen periaatteet teoriassa sekä työskentelyn aikana
  • osaa toteuttaa tehtävän ja teeman mukaisen asiakastilaisuuden
  • hallitsee atk-taidot: osaa käyttää Word- ja Excel-ohjelmia
  • hallitsee ammattialan keskeisen teoriaosaamisen

Lajivastaava:
Annukka Halonen
annukka.halonen@sasky.fi
Puh. 0447554423

Varavastaava:
Riitta-Liisa Rinnemäki
riitta-liisa.rinnemaki@sasky.fi
Puh. 0447554424

Lajiohjausryhmä:
Halonen Annukka, Sasky
Rinnemäki Riitta-Liisa, Sasky
Kaikkonen Arja, Taitaja 2017
Jaakkola Kari, Raseko
Mäntylä Julia, Sokos Hotel President
Metsola Juha, Fazer Food Services
Oinas Heta, Ninan Keittiö
Kontusaari Hanna-Mari, Hämeenkyrön kunta
Toivanen Johanna, Ammattikeittiöosaajat
Työppönen Vesa, Riveria / Nurmes
Lahdenkauppi Merja, OPH