601 Semifinaali

◄ takaisin

Semifinaalin aikataulu ja paikka

Viikko 2; 9.-11.1.2018

Luksia, Ammattiopisto
Toivonkatu 4, Sähköala tila 2.012
08100 Lohja

Kilpailupäivän alustava aikataulu:

7:30 Referenssiviivojen piirto ja keskuksen asennus. Samalla tarjolla aamukahvit.

8:30 Kilpailun alkuinfo

9:00 Kilpailu alkaa

10:30 Tauko 15min

12:15 Ruokailu 30min

15:30 Tauko 15min

18:00 Kilpailuaika päättyy

18:10 – Arviointi

20:30

Kilpailupäivän aikataulua voidaan kiristää ko. päivän osallistujien

yhteisellä päätöksellä tehollisen työajan pysyessä kuitenkin samana.

Paikalle tulee saapua viimeistään 7:30 kisapäivän aamuna. Mieluiten kuitenkin jo edellisenä iltana. Kartasta löytyy Toivonkatu 4:n sähköalan kulmaovi 1.007, josta käynti kisatilaan 2 kerrokseen .

Kisapäivät ja oppilaitokset . Alustava järjestys

ti. 9.1.

Luksia ja Stadi

Ke 10.1.

Osao, Riveria, Turkuai ja Vamia

To 11.9.

Gradia, KPAO, Salpaus

Semifinaalikoordinaattori
Jarmo Kainumaa, 0505502211

Kilpailijamäärä
Ei yksikkökohtaisia rajoituksia.

Arviointialueet

Asennusosuudessa arviointialueina ovat Mitat, Asennuksen laatu, Käyttöönottomittaukset, Työturvallisuus ja Kestävä kehitys. Ohjelmointiosuudessa Käsiajo ja Automaattiajo. Asennusosuuden painoarvo on 70% ja ohjelmointiosuuden painoarvo on 30%.

Ohjelmallisten toimintojen ja asennusten arviointi toteutetaan pääasiassa työpäivän päätyttyä. Käyttöönottomittaus ja muut työturvallisuuteen liittyvät asiat arvioidaan pääosin työvaiheen aikana. Arvioinnin toteuttaa kaikkina kilpailupäivinä samat tuomarit. Finalistien nimet ilmoitetaan kun tulokset on virallisesti vahvistettu.

Kilpailutehtävän rakenne ja tehtävämoduulien keskeiset sisällöt
Semifinaalitehtävä perustuu aikaisempien vuosien kilpailutehtäviin ja laiteympäristö on sama kuin vuoden 2017 semifinaalissa. Tehtävänä on asentaa ohjauskeskus, taajuusmuuttaja, turvakytkin, moottori ja lähetinkotelo mittojen mukaisesti ja asentaa kaapelointi. Käyttöönottomittausten jälkeen tehdään ohjelmointi ja/tai tarvittavat ohjelmamuutokset. Asennusosuudessa arviointialueina ovat Mitat, Asennuksen laatu, Käyttöönottomittaukset, Työturvallisuus ja Kestävä kehitys. Ohjelmointiosuudessa Käsiajo ja Automaattiajo. Asennusosuuden painoarvo on 70% ja ohjelmointiosuuden painoarvo on 30%.

Mukaan semifinaaliin

Asennusmateriaalit

Ota mukaan esivalmistelemasi ohjauskeskus jossa logiikka I/O:lla min. 12DI, min. 8DO, min 2 AI, min 1 AO , taajuusmuuttaja jossa min. ABB ACS355 vastaavat ohjausliitännät (taajuusmuuttajan oloarvoja voitava lukea virtaviestinä) , EMC-turvakytkin apukoskettimella, lämpötilalähetin + lähettimen kotelo (esim. AP10 jakorasia) , taajuusmuuttajan kanssa yhteensopiva sähkömoottori.

Esivalmisteluina sallitaan OK1 päästä valmiiksi kytketyt kaapelit:W1, W2, W6 ja W7. Näissä kaapelien pituudet 3m ja vapaat päät oltava W1:tä lukuun ottamatta valmistelemattomia. Samoin turvakytkimen kaapelit W3, W4 ja W5 voivat olla kytkettyinä turvakytkimeen. Näissä kaapelipituudet W3 1m, W4 2m ja W5 3m. Kuten edellä, vapaat päät valmistelemattomina. Ota mukaan lisäksi 2m pätkä JAMAK 2x-kaapelia.

Työvälineet ja henkilökohtaiset suojaimet

Sähköasentajan työvälineet, holkkipihdit, jännitteenkoetin, varoituskilvet, riippulukko, asennustesteri, yleismittari, henkilökohtaiset suojavarusteet, kypärä, ohjelmointilaite/läppäri ja tarvittavat ohjelmointikaapelit. Tarvittavat laitevalmistajan manuaalit sallittu.

Tarkentavaa informaatiota semifinaalista annetaan Kisajärjestäjän sivuilla ja myös suoraan ilmoittautuneille ja heidän opettajilleen ilmoittautumisajan päätyttyä ja semifinaalin sisällön tarkentuessa.

Esimerkkitehtävä

Esimerkkitehtävänä ja lähtökohtana käytetään 2017-semifinaalitehtävää, joka löytyy infopaketin liitteenä ja kilpailujärjestäjän nettisivulta.

Muuta huomioitavaa

Huomioikaa jo nyt optiona finalistikoulutus, joka tapahtuu alustavasti viikolla 7 ti tai ke Tampereella.

Liitteet

2017 Tehtävä

Kartta

Hotelli-info