607 Finaali

◄ Takaisin

Koneenasennus ja kunnossapito – finaali

Taitaja2018 Tampere -tapahtuma järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 14.-17.5.2018

Finalistit

Joel Harjunniemi ja Antti Nyrhinen, Tredu

Jerry Inberg ja Aleksi Laaksonen, Turun ammatti-instituutti

Jere Kuisma ja Aleksi Otranen, Koulutuskeskus Salpaus

Tuomas Lankinen ja Sippo Meriläinen, Riveria

Alvari Mäkinen ja Ville Pöyhönen, POKE

Finaalitehtävä

Yleiskuvaus

Koneenasennus ja kunnossapito -lajissa kilpaillaan asennus- ja kunnossapitotaidoista. Laji pohjautuu kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon perusteisiin ja työelämän tämänhetkisiin vaatimuksiin. Kilpailijoille annetaan valmistettavista kilpailutehtävistä tarvikkeet, laitteet, piirustukset ja ohjeet, joiden mukaan kilpailijat valmistavat kilpailutyön.

Kaikille pakollisista tutkinnon osista painotetaan perustöitä, mittauksia, asennus- ja piirustuksenlukutaitoja. Mikäli kilpailija vaarantaa itsensä tai muiden turvallisuuden tai käyttää kiellettyjä menetelmiä, voidaan kilpailusuoritus keskeyttää/hylätä.

Alan tutkinnon suorittaneet sijoittuvat pääasiassa teollisuuden asennus- ja kunnossapito tehtäviin.

Osaamisvaatimukset

Lajin kilpailutehtävät perustuvat kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon kiitettävään (K3) tasoon sekä työelämän vaatimuksiin nuorelle työntekijälle.

Kilpailu tehdään parikilpailuna.

 

Kilpailutehtävät

Ensimmäinen päivä

Nostotöitä vaativa laakerointitehtävä, jossa kohteena on todellisesta käyttökohteesta paikalle tuotava telarakenne. Käsiteltävien laakerointiosien paino on useita kymmeniä kiloja.

Toinen kilpailupäivä

Dynaset Oy:n valmistaman hydrauliikkatoimisen vesipainepesurin kokoonpano ohjeiden mukaan.

Lähtötilanne ja analogia todelliseen työtilanteeseen: pesuri on purettu osiin aiemmassa työvuorossa ja kilpailijapari kokoaa sen uusilla tiivisteillä ja muilla tarvittavilla osilla käyttövalmiiksi.

Aletaan valmistella kolmannen kilpailupäivän työtä.

Kolmas kilpailupäivä

Katupesulaitteen kokoonpano. Laite varustetaan asennusvalmiiksi Avant Tecno Oy:n valmistamaan pienkuormaajaan. Katupesulaitteessa käytetään toisena kilpailupäivänä kootun mukaista pesuria.

Laite asennetaan pienkuormaajaan ja koestetaan.

 

Kilpailija tuo tullessaan

  • Henkilöllisyystodistuksen
  • Turvakengät
  • Henkilökohtaiset suojaimet (kilpailun järjestäjällä on myös tarjolla kilpailijoille työasu, viiltosuojakäsineet, suojalasit ja kuulosuojaimet)

Kilpailun järjestäjä tulee lähiaikoina tiedustelemaan kilpailijoiden työasun kokoa. Kilpailijat työskentelevät Würth Oyn toimittamissa työasuissa.