202

Tryckteknik, en individuell tävling

Painotekniikka lajivastaava Kimmo K. Koskinen ja varavastaava Juhani K. Anttila Tredusta.
Kimmo K. Koskinen, grenansvarig och Juhani K. Anttila, vice grenansvarig från Tredu

Allmän beskrivning av grenen

Grenen baserar sig på grundexamen i grafisk kommunikation, kompetensområdet för tryckeriteknik. I tävlingen beaktas arbetslivets krav, företagsamhet, kundbetjäning, arbetsförmåga, ergonomi, internationalism och principerna för hållbar utveckling.
Tävlingsuppgifterna baserar sig på kriterierna för kravnivån berömliga (B3) i examensgrunderna för utbildningsprogrammet för tryckeriteknik i grundexamen i grafisk kommunikation. Uppgifterna utarbetas i ett nära samarbete med arbetslivet och utgår från kraven i arbetslivet.

Krav på kunnande

Under tävlingen utför den tävlande olika uppgifter som har med tryck och efterbehandling att göra. Den tävlande ska kunna iordningsställa och utföra produktionskörning med arkoffsettryckpressar och efterbehandlingsmaskiner och utrustning. Den tävlande ska kunna hantera filer och göra utskrifter med digitala tryckmetoder.

I utförandet av arbetet ska den tävlande kunna beakta de fordringar som olika kvalitetskrav, tryckarbeten och material ställer. Den tävlande ska kunna följa arbetssäkerhetsbestämmelserna.

Grenansvarig:

Kimmo Koskinen
kimmo.k.koskinen@tampere.fi
Tel. 0408007460

Vice Grenansvarig:

Juhani Anttila
juhani.k.anttila@tampere.fi
Tel. 0503445102

Styrgrupp:

Koskinen Kimmo, Tredu
Anttila Juhani, Tredu
Hurme Timo, Stadin ao
Porkka Timo, Stadin ao
Halme Ari, Gradia
Sjöblom Klaus, Gradia
Tuokko Jukka, TAI
Laitila Veijo, Winnova
Siikakoski Vili, Pyroll Oy
Kauppila Juha, DS Smith

202 pyroll