P2

MästarePLUS – logistik, en individuell tävling

 
Arto Vehkomäki, grenansvarig och Ritva Oksanen, vice grenansvarig från Kiipula.

Allmän beskrivning av grenen

En lagerförvaltare ska behärska sådant som hör till de grundläggande färdigheterna i logistik, t.ex. att ta emot och lagerföra varor, samla ihop och sända varor, inventering och saldokontroll samt behärska truckförarens uppgifter. Han/hon ska känna till lagerhushållning och dess inverkan på företagets ekonomi samt grunderna i de internationella materialfunktionerna. Den som avlagt examen för lagerförvaltare placerar sig i handelns, industrins, kommunikationens eller den offentliga sektorns tjänst.

Tävlingen är en individuell tävling som ordnas huvudsakligen under två tävlingsdagar. Den tävlande är utrustad med den egna läroanstaltens arbetskläder. Man får använda personliga hjälpmedel under tävlingen, förutsatt att man meddelat om dem på förhand eller reglerna godkänner dem.

Krav på kunnande

Tävlingsuppgifterna baserar sig på kraven på yrkesskicklighet i kompetensområdet för lagerservice i grundexamen i logistik samt på arbetslivets krav. Bedömningsskalan är G2-nivån. Tävlingsuppgifterna kan tillgodogöras i yrkesprov.

Grenansvarig:

Arto Vehkomäki
arto.vehkomaki@kiipula.fi
Puh. 0503598568

Vice grenansvarig:

Ritva Oksanen
ritva.oksanen@kiipula.fi
Tel. 0503837261

havi hyvä sydän logomustang logo