Nyheter

5 posts

Hälsning från Mästare2018 Tammerfors -evenemangets beskyddare

Tammerfors – bäst för studerande!

Tammerfors är Finlands främsta stad för studeranden. Antalet unga vuxna människor i Tammerfors är betydande, den största åldersgruppen är 24-åringar. Nästan 40 procent av tammerforsare är 2040 år gamla. I övriga Finland är andelen 25 procent. Den mest attraktiva studentstaden spelar en stor roll i dessa siffror.

Succéen med det nya högskolesamfundet och Tammerfors stads och hela traktens framgång hör tätt ihop. Det är precis här det händer: Tammerfors är vägvisare på många sätt – inte minst när det gäller att hitta och skapa nya möjligheter.

Man måste skaffa kunnande men också utveckla det. Utbildningen ska leda till arbete och försörjning. Vårt mål är att tillsammans med företag garantera den första arbetsplatsen till varje ung person. Dessutom är vårt mål att försäkra en utbildnings- och sysselsättningsväg för varje ung människa.

Samarbetet med hela trakten är väldigt viktigt även i framtiden. I samarbetet inom trakten ligger också Tredus rötter. Tredu sammanbinder yrkesutbildningen i Pirkanmaa och visar väg till fortsatta studier eller arbetslivet.

Skolsystemet i Finland är smart uppbyggt. Vägen framåt slutar inte, väljer du antingen gymnasie- eller yrkesutbildning på andra stadiet. Båda ger behörighet för fortsatta studier ända fram till universitetet!

Tammerfors nya universitet ger helt nya möjligheter till samarbetet mellan högskolor, företag, yrkeshögskolor och skolor på andra stadiet.

Samarbetet mellan de stora medverkande i branschen kan leda till praktisk inlärning och samtidigt öppna dörrar till arbetslivet. Dessutom medför det kunnande till Tammerfors trakten. Akademiska toppenforskning, praktiska kunskaper och samarbete med näringslivet går hand i hand. Det nya universitetet är ett innovationscentrum i Tammerfors.

Tammerfors mål är att ligga etta när det gäller utbildning och kunnande även år 2030. Detta innebär samhällelig inlärning av hög kvalitet, arbetslivsorienterad utbildning och kunnande samt att locka kompetent arbetskraft som vill stanna kvar och bli tammerforsare.

Succéen med det nya högskolesamfundet och Tammerfors stads och hela traktens framgång hör tätt ihop. Det är precis här det händer: Tammerfors är vägvisare på många sätt – inte minst när det gäller att hitta och skapa nya möjligheter.

 

Lauri Lyly
Tampere Borgmästare
Mästare2018 Tammerfors -evenemangets beskyddare

 

 

Nyt haetaan Suomen parasta yrittäjyysopetuksen mallia — globaalilla twistillä

Yrittäjyyttä ilman rajoja    

Kilpailukutsu

Suomen Yrittäjät ja Taitaja2018 järjestävät vuotuisen yrittäjyysopetuskilpailun. Vuoden 2018 kilpailun teemana on ”Yrittäjyyttä ilman rajoja”.

Tavoitteena on tuoda esiin yrittäjyysopetuksen malleja kansainvälisellä twistillä. Yrittäjyysopetuksen mallilla voidaan esimerkiksi ratkoa globaaleja haasteita, edistää maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden yrittäjyyttä tai vauhdittaa kansainvälistymistä ja tehdä yhteistyötä yli rajojen. Mahdollisuuksia on monia.

Malli voi olla uusi tai jokin olemassa oleva, säännöllisesti toteutettava kokonaisuus. Sen sisältö ja menetelmät ovat vapaasti valittavissa.

Yrittäjyysopetus on parhaimmillaan innostavaa, luovaa, toiminnallista ja yhdessä tekemistä — kuten yrittäjyyskin. Nämä arvot toimivat myös kilpailun arviointikriteereinä.

Lähetä mallisi kuva-muodossa muodossa 20.4.2018 mennessä

Kilpailutyöt toimitetaan kuvan muodossa. Kuva voi olla esimerkiksi mallinnus, piirros tai valokuva. Mukaan tulee liittää kirjoitus, joka antaa lisätietoa yrittäjyysopetuksen mallista ja sen vaikuttavuudesta. Kirjoitus voi olla pituudeltaan enintään 500 merkkiä ja siihen voi upottaa linkkejä videoihin, kuviin ja teksteihin.  Kilpailutyö voi olla myös kokonaan videomuodossa. Kuvien tulee olla julkaistavissa olevia, tekijänoikeudet huomioiden.

Kilpailuun voi lähettää ehdotuksia kaikista ammatillisen toisen asteen oppilaitoksista. Samasta oppilaitoksesta voi lähettää myös useampia kilpailutöitä.

Pyydämme hyviä käytäntöjä 20.4.2018 mennessä osoitteeseen: Susanna Tuominen, susanna.tuominen@yrittajat.fi

Paras malli palkitaan Taitaja-tapahtumassa

Kilpailutyöt julkaistaan Suomen Yrittäjien sivustolla www.yrittajat.fi ja voittaja julkistetaan 14.—17.5.2018 Tampereella pidettävässä Taitaja2018 –tapahtumassa. Voittaja saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon. Lisäksi voittaja palkitaan opetushenkilöstön yrittäjyysosaamista kehittävällä 5000 euron koulutussetelillä. Palkinnon mahdollistaa Osaavia opettajia, yrittäviä nuoria -hanke.

Palkittavan mallin valitsee kilpailuraati, jossa ovat edustettuina Suomen Yrittäjät, Pirkanmaan Yrittäjät, Taitaja2018, Osku ry ja Sakki ry.

Lisätietoja kilpailusta: Veli-Matti Lamppu, p. 050 344 2554, veli-matti.lamppu@yrittajat.fi

Tervetuloa mukaan!

Suomen Yrittäjät
Veli-Matti Lamppu
johtaja

Taitaja2018
Kyösti Lehtonen
kilpailujohtaja

Suurtapahtuma: Taitaja2018 ja Rekrytori–Koulutori vetävät Tampereelle 52 000 kävijää

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2018 ja valtakunnallinen Rekrytori–Koulutori täyttävät koko Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen toukokuussa 2018. Suurtapahtuma kerää Tampereelle 14.–17.5.2018 arviolta 52 000 suomalaista ja kansainvälistä kävijää sekä työ- ja opiskelupaikan hakijaa.

Skills Finland ry:n hallinnoima Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jonka tavoitteena on kotimaisen ammatillisen koulutuksen ja osaamisen edistäminen. Eri puolilla maata järjestettävistä semifinaaleista valitaan noin 400 kilpailijaa Tampereen finaaliin. Loppukilpailussa on noin 45 lajia. Kotimaisten kilpailijoiden lisäksi tapahtumaan tulee myös kansainvälisiä osallistujia sekä EuroSkills- ja WorldSkills-kisojen delegaatioita. Pelkästään virallisia majoittujia on arviolta 1 500.

  • Taitaja on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma ja näyteikkuna. Se kokoaa yhteen tuhansia ammatillisen koulutuksen opiskelijoita ja asiantuntijoita ja kymmeniätuhansia kävijöitä. Toimiva yritysyhteistyö on olennainen osa Taitaja-tapahtuman onnistumista. Rekrytorin mukaan tulo tuo taas uutta näkökulmaa Taitajaan. Se auttaa osaltaan meitä saavuttamaan tavoitteemme ammatillisen koulutuksen vetovoiman lisäämisessä ja nuorten työllistymisen edistämisessä, toteaa Skills Finlandin puheenjohtaja, opetusneuvos Seija Rasku.
  • Yhteistyösopimus on upea juttu Tampereen seudun työllisyydelle. Yhteistyö ammatillisen koulutuksen ja osaamisen edistäjän kanssa vahvistaa Suomen suurimmaksi kasvaneen Rekrytorin merkitystä entisestään. Jatkossa Rekrytori–Koulutorilla nuoret ammattilaiset, työnhakijat ja työpaikat kohtaavat yhä paremmin. Työllisyys on Tampereen ykkösasia ja on hienoa, että sen parantamiseksi tehdään laajaa yhteistyötä, sanoo pormestari Lauri Lyly.

Tampereen Taitaja2018-tapahtuman järjestää oppilaitosryhmä, jossa ovat mukana Tredu, Sasky, Ahlman, Kiipula, Tavastia, VAAO ja Voionmaa.

  • Suurtapahtuma näkyy messu- ja urheilukeskuksen lisäksi monin tavoin myös Tampereen katukuvassa. Taitaja2018-tapahtuman virallinen kävijätavoite on 52 000. Suurtapahtuma on alueellisesti merkittävä Pirkanmaan oppilaitoksille ja elinkeinoelämälle, painottavat kilpailujohtaja Kyösti Lehtonen ja kilpailupäällikkö Katja Aaltonen.

Taitaja-, TaitajaPLUS- ja Taitaja9 -kilpailujen taustalla on Skills Finland ry, joka on tehnyt pääyhteistyökumppanisopimuksen Rekrytoreja tuottavan Honkalamedia Oy:n kanssa. Rekrytori® on rekisteröity tavaramerkki, jota hallinnoivat Tampereen kauppakamari ja Honkalamedia Oy. Kävijöillä on vapaa pääsy sekä Taitaja-tapahtumaan että Rekrytori–Koulutorille.

  • Maan suurin rekrytointi- ja koulutustapahtuma Rekrytori–Koulutori tuo ammattitaidon SM-kisan varsinaisten kilpailupäivien yhteyteen 15.–17.5.2018 työn ja tekijöiden kohtaamispaikan sekä jatkokoulutuksen tarjonnan. Taitajien avulla juurrutamme Tampereelle keväänkorvalle kolmannen vuosittaisen valtakunnallisen rekrytapahtuman. Tampereen kauppakamarin kyselyn mukaan merkittävä määrä esimerkiksi kesätyöpaikoista on jaossa vielä toukokuulla, sanoo Rekrytorin vastaava tuottaja Mikko Honkala.

aika:  14.–17.5.2018 Taitaja2018
15.–17.5.2018 Rekrytori–Koulutori

paikka:  Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ilmailunkatu 20, 33901 Tampere

Lisätiedot:
Eija Alhojärvi, toiminnanjohtaja, Skills Finland ry, puh. 040 820 0126
Kyösti Lehtonen, kilpailujohtaja, Taitaja2018, puh. 050 511 4007
Katja Aaltonen, kilpailupäällikkö, Taitaja2018, puh. 040 726 5209
Mikko Honkala, vastaava tuottaja, Rekrytori–Koulutori, puh. 040 522 7306, www.rekrytori.fi

Taitaja2017-kilpailussa menestyneitä palkittiin

Skills Finland palkitsi keskiviikkona valtakunnallisen ammatillisen koulutuksen #kuiei17-seminaarissa Turussa Taitaja2017-kilpailussa menestyneitä koulutuksen järjestäjiä.

Parhaiten menestynyt koulutuksen järjestäjä on Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä (Pohjois-Karjalan ammattiopisto), jonka opiskelijat saavuttivat yhteensä kolme kultaa, kuusi hopeaa, neljä pronssia ja kaksi diplomisijaa.

Toiselle sijalle tuli Jyväskylän koulutuskuntayhtymä (Jyväskylän ja Jämsän ammattiopistot) saaden viisi kultaa, yhden hopean, neljä pronssia ja kolme diplomisijaa.

Tampereen kaupunki (Tampereen seudun ammattiopisto Tredu) sijoittui kolmanneksi yhdellä kullalla, neljällä hopealla, viidellä pronssilla ja kolmella diplomisijalla.

Koko Taitaja2017-kilpailun parhaat pisteet saavutti turvallisuusalan opiskelija Tommi Raittila Stadin ammattiopistosta 560 pisteellä. Onnittelut kaikille!