304

Floristiikka, yksilökilpailu

Varavastaava Anne Friman ja lajivastaava Anne Halminen.
Varavastaava Anne Friman ja lajivastaava Anne Halminen.

Yleiskuvaus

Floristiikka lajin tehtävät perustuvat puutarhatalouden perustutkinnon tutkinnon perusteiden kukka- ja puutarhakaupan osaamisalan tutkinnon osiin Asiakkaiden palveleminen ja myymälätyöskentely kukkakaupassa sekä Kukkasidontatyökokonaisuuksien tekeminen tavoitteisiin. Vaatimustaso on tutkinnon perusteiden kiitettävän (K3) tason mukainen.

Osaamisvaatimukset

Menestyvän kilpailijan on osattava valita sidontamateriaali muoto- ja väriopin sekä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kilpailijan on osattava huoltaa ja käsitellä sidontamateriaalia tarkoituksenmukaisesti ja laittaa materiaalit ja sidontatyöt myyvästi esille.

Hänen on osattava sitoa itsenäisesti ja joutuisasti kukkakaupassa myytäviä sidontatöitä ja edistää kestävän kehityksen mukaisia sekä työkykyä ylläpitäviä toimintatapoja. Hänen on osattava hinnoitella, esitellä ja myydä tuotteita. Kilpailijan on osattava tuottaa asiakaspalvelussa tarvittavaa informaatiomateriaalia käsin sekä tietotekniikkaa hyödyntäen, huoltaa ja pakata sidontatöitä sekä pitää työpiste siistinä. Hän ymmärtää yhteistyön ja vuorovaikutuksen merkityksen työssään sekä toimii asiakaslähtöisesti.

Lajivastaava:

Anne Halminen
anne.halminen@sasky.fi
Puh. 0400129633

Varavastaava:

Anne Friman
anne.friman@sasky.fi
Puh. 0445604705

Lajiohjausryhmä:

Halminen Anne, Sasky
Friman Anne, Sasky
Karvonen Petra, Keuda
Gummerus Katri, Jämsän ammattiopisto
Joro Tarja, Kukkashop-Rosa
Kourusuo Johanna, IAH
Heikkilä Hanne, Ammattiopisto Livia
Jämsen Helena, Riveria

304 interflora